11. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s rajčaty a čerstvou bazalkou, které vaše chuťové buňky okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a vůní. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně a snadný k přípravě. S každým soustem si užijete svěží chuť rajčat a aromatického bylinky bazalky. Zkuste ho dnes a překvapte své blízké skvělým jídlem!
Suroviny
- 250g rýže
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 liter zeleninového vývaru
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl, pepř
- parmezán (volitelně)
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, dokud zesklovatí.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte je chvíli restovat.
- Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže obalila olejem. Podlijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte na jemno nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmezánem.