11. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s rajčaty a čerstvou bazalkou, které vaše chuťové ‍buňky okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a ⁣vůní. Tento ⁤recept je ideální ⁤pro milovníky italské kuchyně a snadný k přípravě. S každým soustem ⁤si ⁣užijete svěží chuť rajčat a⁣ aromatického⁤ bylinky ⁣bazalky.⁤ Zkuste ​ho dnes a​ překvapte své blízké skvělým jídlem!

Suroviny

  • 250g rýže
  • 1‌ cibule
  • 2⁤ rajčata
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • parmezán (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte‌ na něm ⁢nakrájenou cibuli, dokud zesklovatí.
  2. Přidejte​ nakrájená⁣ rajčata a‍ nechte je chvíli restovat.
  3. Přidejte rýži⁤ a ⁣promíchejte, aby se ⁢rýže‍ obalila olejem. Podlijte‍ zeleninovým vývarem a‍ nechte vařit, dokud rýže neabsorbuje‍ veškerou tekutinu.
  4. Přidejte na jemno nasekanou bazalku ‌a dochuťte solí a ​pepřem.
  5. Podávejte‍ posypané⁣ čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *