1. 8. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rizoto s pečenými zeleninami
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na rizoto s pečenou zeleninou je perfektním způsobem, jak využít sezónních ingrediencí a připravit si chutné a zdravé jídlo. Kombinace šťavnatých kusů zeleniny, jako jsou paprika, cuketa a cherry rajčata, společně s dochucenou omáčkou vytváří dokonalou harmonii chutí. Navíc je toto rizoto velmi jednoduché na přípravu a rychle hotové. Přidejte si k tomu oblíbenou drůbeží nebo zeleninovou polévku a máte výtečný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento nádherný recept a užívejte si bohatých a osvěžujících chutí!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200g arborio rýže
  • 200g pečené zeleniny (paprika, cuketa, lilek)
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi si osmažte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte arborio rýži a promíchejte s cibulí a česnekem. Nechte rýži chvíli podusit, dokud nezezlátnou.
  3. Postupně přilévejte zeleninový vývar a bílé víno, za stálého míchání. Přidávejte vždy jen tolik, aby byla rýže ponořená.
  4. Pokračujte v míchání a přilévání postupně, dokud nebude rýže měkká, ale stále lehce křupavá. To by mělo trvat asi 20 minut.
  5. Mezitím si na pánvi zlehka opečte nakrájenou pečenou zeleninu, aby se zahřála.
  6. Přidejte pečenou zeleninu do rýže a promíchejte.
  7. Nastrouhejte parmazán a přidejte ho do rýže. Promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *