1. 8. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na rizoto s pečenou zeleninou je perfektním způsobem, jak využít sezónních ingrediencí a připravit si chutné a zdravé jídlo. Kombinace šťavnatých kusů zeleniny, jako jsou paprika, cuketa a cherry rajčata, společně s dochucenou omáčkou vytváří dokonalou harmonii chutí. Navíc je toto rizoto velmi jednoduché na přípravu a rychle hotové. Přidejte si k tomu oblíbenou drůbeží nebo zeleninovou polévku a máte výtečný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento nádherný recept a užívejte si bohatých a osvěžujících chutí!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 200g arborio rýže
- 200g pečené zeleniny (paprika, cuketa, lilek)
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi si osmažte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud nezezlátnou.
- Přidejte arborio rýži a promíchejte s cibulí a česnekem. Nechte rýži chvíli podusit, dokud nezezlátnou.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a bílé víno, za stálého míchání. Přidávejte vždy jen tolik, aby byla rýže ponořená.
- Pokračujte v míchání a přilévání postupně, dokud nebude rýže měkká, ale stále lehce křupavá. To by mělo trvat asi 20 minut.
- Mezitím si na pánvi zlehka opečte nakrájenou pečenou zeleninu, aby se zahřála.
- Přidejte pečenou zeleninu do rýže a promíchejte.
- Nastrouhejte parmazán a přidejte ho do rýže. Promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte posypané čerstvou petrželkou.