27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Rizoto s mušlemi a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Rizoto s mušlemi a šafránem – Lahodné a aromatické rizoto s čerstvými mušlemi a šafránem. Tento jednoduchý recept vám přinese bohatou a chutnou večeři, kterou si můžete snadno připravit doma. Přidejte do rýže šťavnatou mušličkovou chuť a šafránovou vůni, která jídlo povznese na novou úroveň. Nechte se unést tímto lahodným rizotem a pobavte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 200 g rýže Arborio
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 500 g mušlí (vyloupnutých a očištěných)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička šafránu
  • 3 lžíce parmezánu (strouhaného)
  • Čerstvě nasekaná petržel (na ozdobení)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a opékáme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne.
  2. Přidejte nastrouhaný česnek a nechte ho vařit asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte rýži Arborio a promíchejte, aby se rýže obalila olejem.
  4. Přidejte bílé víno a nechte ho vařit, dokud výrazně nevypaří.
  5. V malém hrníčku rozpusťte lžičku šafránu ve 2 lžících horké vody.
  6. Pomalu přilijte šafránovou směs do rýže a míchejte, dokud se vstřebá.
  7. Postupně přidávejte zeleninový vývar lžícemi a vařte na mírném ohni, často míchajte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  8. Přidejte mušle a vařte, dokud neotevřou. Odstraňte všechny mušle, které se neotevřely.
  9. Přidejte parmezán, sůl a pepř podle chuti a promíchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci.
  10. Při podávání ozdobte nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *