13. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodným italským rizotem s masovými kuličkami – tento jednoduchý a chutný recept vám dodá energii a potěší chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno si ho můžete připravit doma!
Suroviny:
- 250g rýže na rizoto
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce máslo
- 1 l masového vývaru
- 200ml bílého vína
- 50g parmazánu
- petržel na ozdobu
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme maso a restujeme dozlatova.
- Pokud je třeba, slijeme nadbytečný tuk.
- Přidáme máslo a rýži, kterou krátce osmahneme, dokud je skleněná.
- Zalijeme vínem a necháme zredukovat.
- Postupně přiléváme vývar, za stálého míchání vaříme do měkka.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Vytvoříme z rizota menší kuličky a každou plníme masovou směsí.
- Pokrm můžeme ozdobit nasekanou petrželí.