3. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s lososem a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s lososem a špenátem, které se stane skvělou volbou pro Vaši další večeři. Tento recept spojuje krémovou rýži s čerstvým lososem a zdravým špenátem pro dokonalou kombinaci chutí. Nechte se unést lahodným pokrmem plným vitamínů a minerálů!

Suroviny

  • 200g rybího filé lososa
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • ½ hrnku bílého vína
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, citrónová šťáva, Parmezán

Postup

  1. Lososa nakrájejte na kostky a osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte lososa dozlatova. Poté vyndejte a dejte stranou.
  3. Do hrnce rozpálte máslo a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek. Přidejte rýži a restujte do sklovata.
  4. Podlijte bílým vínem a postupně přilijte vývar. Vařte pod poklicí, dokud rýže nezměkne.
  5. Přidejte špenát a zamíchejte do rizota. Poté vmíchejte lososa a nechte chvíli provařit.
  6. Na závěr dochuťte citrónovou šťávou, sýrem Parmezánem a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *