14. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s kuřecím masem a špenátem. Tato kombinace kuřecího masa s čerstvým špenátem výborně chutná a jistě potěší vaše chuťové buňky. S touto jednoduchou a rychlou recepturou si můžete užít skvělou večeři plnou lahodných chutí. Zkusit recept hned!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 200g špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 500ml kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- sůl, pepř
- strouhaný parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a máslo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmahněte z obou stran.
- Přidejte rýži a dejte restovat, dokud rýže nezačne lehce sklovatět.
- Přidejte bílé víno a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přilévejte horký kuřecí vývar a neustále míchejte, dokud není rýže měkká a krémovitá.
- Přidejte naťřený parmezán, nasekaný špenát a promíchejte.
- Ochutnejte a dosolte či opepřete podle chuti.
- Po chvíli pod pokličkou nechte odstát a podávejte posypané parmezánem.