11. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s kuřecím masem a hříbky. Tato jednoduchá a chutná kombinace rýže, kuřecího masa a hříbků je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Sledujte naše kroky a připravte si tento lahodný pokrm plný bohatých chutí.
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 200g čerstvých hříbků nakrájených na plátky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 750ml kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, přidejte kuřecí maso a osmažte dozlatova.
- Přidejte hříbky a restujte je také krátce.
- Přisypte rýži a neustále míchejte, dokud se neprojeví skleněné jádro.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
- S postupným přiléváním vývaru vařte rizoto asi 18-20 minut, dokud nebude rýže měkká a krémová.
- Přidejte máslo, parmazán a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Servírujte posypané strouhaným parmazánem a ozdobené čerstvým petrželem.