Vyzkoušejte lahodné rizoto s křupavým kuřecím masem a voňavými houbami. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně a snadno ho připravíte doma. Užijte si plné a bohaté chuti této lahodné a vydatné pokrmy.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 400g kuřecího masa
- 200g hub (např. žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 750ml vývaru (kuřecí nebo zeleninového)
- sůl, pepř, tymián
- parmezán (volitelně)
Postup
1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a osmažíme do zlatova. Mezitím na jiné pánvi orestujeme na másle cibuli a česnek, poté přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme do měkka.
2. Přidáme rýži a chvíli restujeme, dokud se zrno nestane skleněné. Postupně zaléváme vývarem, aby rýže měla čas vstřebat tekutinu. Za stálého míchání vaříme do měkka.
3. Konečně přidáme osmažené kuřecí maso s houbami do rýže, vmícháme trochu nasekaného tymiánu a dochutíme solí a pepřem.
4. Hotové rizoto můžeme posypat strouhaným parmezánem a podávat ihned. Dobrou chuť!