9. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s kuřecím masem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s křupavým kuřecím masem a voňavými houbami. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně a snadno ho připravíte doma. Užijte si plné a bohaté chuti této lahodné a vydatné pokrmy.

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 400g kuřecího masa
  • 200g hub (např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 750ml vývaru (kuřecí nebo zeleninového)
  • sůl, pepř, tymián
  • parmezán (volitelně)

Postup

1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a osmažíme do zlatova. Mezitím na jiné pánvi orestujeme na másle cibuli a česnek, poté přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme do měkka.

2. Přidáme rýži a chvíli restujeme, dokud se zrno nestane skleněné. Postupně zaléváme vývarem, aby rýže měla čas vstřebat tekutinu. Za stálého míchání vaříme do měkka.

3. Konečně přidáme osmažené kuřecí maso s houbami do rýže, vmícháme trochu nasekaného tymiánu a dochutíme solí a pepřem.

4. Hotové rizoto můžeme posypat strouhaným parmezánem a podávat ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *