14. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s krevetami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na rizoto s krevetami a šafránem, který vás okouzlí svou lahodnou chutí a jednoduchou přípravou. Tento pokrm je skvělou volbou pro romantickou večeři nebo oslavu s přáteli. S kvalitními surovinami a správným postupem se vám určitě podaří připravit dokonalé rizoto, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké jedinečným chuťovým zážitkem!

Suroviny

  • 250g rýže arborio
  • 400g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,1g šafránu
  • 750ml vývaru z ryb
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte rýži a restujte, dokud nebude skleněná.
  3. V hrnci zahřejte vývar z ryb a šafrán a nechte lžičkou lehce promíchat.
  4. Postupně podlévejte rýži vývarem a neustále míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Přidejte krevety a vařte ještě asi 5 minut.
  6. Přilijte bílé víno a vařte, dokud víno nevypaří.
  7. Přidejte máslo, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  8. Při podávání posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *