Vyzkoušejte lahodné rizoto s krevetami a rajčaty, které potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše tělo. Tento recept je jednoduchý na přípravu a plný bohatých chutí. Nezapomeňte si k němu připravit dobré víno a užít si skvělou večeři plnou lahodných kombinací!
Suroviny
- 250 g krevet
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 300 g rýže na rizoto
- 750 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 100 g parmezánu
- olivový olej
- sůl, pepř, česnek, petržel na dochucení
Postup
1. Nejprve oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Rajčata omyjte a nakrájejte na malé kousky.
2. Na pánvi si osmahněte krevety na olivovém oleji, můžete přidat sůl, pepř a česnek podle chuti. Poté krevety vyndejte z pánve a nechte stranou.
3. Do stejné pánve přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte rajčata a vařte pár minut.
4. Do pánve s cibulí a rajčaty přidejte rýži na rizoto a nechte krátce restovat. Zalijte bílým vínem a počkejte, až alkohol vypaří.
5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte tak dlouho, dokud rýže nezměkne a nevstřebá veškerou tekutinu.
6. Přidejte krevety zpět do pánve a promíchejte. Dochutíme solí, pepřem a petrželí.
7. Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmezán a podávejte teplé.