30. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s krevetami a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s krevetami a rajčaty, které potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše tělo. Tento recept je jednoduchý na přípravu a plný bohatých chutí. Nezapomeňte si k němu připravit dobré víno a užít si skvělou večeři plnou lahodných kombinací!

Suroviny

  • 250 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 300 g rýže na rizoto
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, česnek, petržel na dochucení

Postup

1. Nejprve oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Rajčata omyjte a nakrájejte na malé kousky.

2. Na pánvi si osmahněte krevety na olivovém oleji, můžete přidat sůl, pepř a česnek podle chuti. Poté krevety vyndejte z pánve a nechte stranou.

3. Do stejné pánve přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte rajčata a vařte pár minut.

4. Do pánve s cibulí a rajčaty přidejte rýži na rizoto a nechte krátce restovat. Zalijte bílým vínem a počkejte, až alkohol vypaří.

5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte tak dlouho, dokud rýže nezměkne a nevstřebá veškerou tekutinu.

6. Přidejte krevety zpět do pánve a promíchejte. Dochutíme solí, pepřem a petrželí.

7. Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmezán a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *