21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s krevetami a rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s krevetami a rajčaty, které vás okouzlí jedinečnou kombinací chutí. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a jistě potěší všechny milovníky mořských dobrot. Vychutnejte si dokonalé spojení sytého rizota, plných krevet a osvěžujících rajčat při každém soustu.

Suroviny

  • 250g krevet
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže na rizoto
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 1dl bílého vína
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli a česnek. Rajčata nakrájejte na kostičky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže začala sklenit.
  3. Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rizoto podle návodu na balení rýže, přibližně 20 minut.
  5. Přidejte nakrájená rajčata a krevety a vařte dalších 5-7 minut, dokud krevety nejsou hotové.
  6. Před podáváním dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *