5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s krevetami a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se jak snadno připravit lahodné rizoto s krevetami a osvěžujícím citronem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů i citronové chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 400g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, aby se dobře propojily chutě.
  3. Zalijte rýži vínem a nechte chvíli vařit, dokud se voda nevyvaří.
  4. Postupně přilévejte horký vývar, aby se rýže pomalu vařila a vstřebávala tekutinu.
  5. Přidejte oloupané krevety a nastrouhanou kůru z citronu.
  6. Chvíli povařte a dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Rizoto podávejte horké a můžete přidat ještě citronové plátky nebo kousky krevet na ozdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *