5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se jak snadno připravit lahodné rizoto s krevetami a osvěžujícím citronem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů i citronové chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 400g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, aby se dobře propojily chutě.
- Zalijte rýži vínem a nechte chvíli vařit, dokud se voda nevyvaří.
- Postupně přilévejte horký vývar, aby se rýže pomalu vařila a vstřebávala tekutinu.
- Přidejte oloupané krevety a nastrouhanou kůru z citronu.
- Chvíli povařte a dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Rizoto podávejte horké a můžete přidat ještě citronové plátky nebo kousky krevet na ozdobení.