25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hřiby a trufly
zdroj: Recepty 24/7

Tento výtečný recept na rizoto s hřiby a trufly je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně. Kombinace aromatických hřibů a vzácných trufel vytváří neskutečně bohaté a lahodné jídlo. Naučte se, jak připravit toto chutné rizoto díky našemu jednoduchému a výstižnému receptu.

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 200 g čerstvých hřibů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce nastrouhaného sýru Parmezán
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného trufle
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. V rendlíku zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte hřiby a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte rýži a promíchejte, aby se olivový olej a šťáva z hub dostaly do všech zrn rýže.
  5. Přilijte víno a za stálého míchání vařte až do úplného vypaření vína.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar, asi po 100 ml, a vařte na mírném ohni za stálého míchání.
  7. Pokračujte, dokud nebude rýže měkká, ale stále s mírným kousáním uprostřed, to by mělo trvat asi 20 minut.
  8. Přidejte máslo, parmazán, trufeň a promíchejte dohladka.
  9. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  10. Servírujte okamžitě a ozdobte plátky trufle na vrcholu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *