13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hřiby a šafránem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje bohatou chuť hřibů s jemným aroma šafránu, vytvářející neodolatelnou kombinaci. Navíc je příprava tohoto pokrmu velmi snadná a rychlá. Vyzkoušejte tento luxusní pokrm ještě dnes!
Suroviny:
- 200g rýže
- 200g čerstvých hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Šafránové vlákno
- 400ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- Čerstvá petrželka
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené hřiby a chvíli restujeme.
- Přidáme rýži a podlijeme bílým vínem.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a necháme rýži provařit.
- Přidáme šafránové vlákno a dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.