13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hřiby a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hřiby a šafránem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje bohatou chuť hřibů s jemným aroma šafránu, vytvářející neodolatelnou kombinaci. Navíc je příprava tohoto pokrmu velmi snadná a rychlá. Vyzkoušejte tento luxusní pokrm ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g rýže
  • 200g čerstvých hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Šafránové vlákno
  • 400ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • Čerstvá petrželka
  • Sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené hřiby a chvíli restujeme.
  3. Přidáme rýži a podlijeme bílým vínem.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar a necháme rýži provařit.
  5. Přidáme šafránové vlákno a dochutíme solí a pepřem.
  6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *