8. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodným rizotem s hřiby a parmazánem. Tento recept je ideální kombinací šťavnatých hřibů, krémového parmazánu a lahodné rýže. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost. Suroviny:
- 200g hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g rýže na rizoto
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l vývaru
- 100g parmazánu
- čerstvý petržel
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Osmažte dozlatova.
- Přidejte očištěné a nakrájené houby a lehce osmahněte.
- Přidejte rýži a promíchejte, aby byla rýže obalena v tuku.
- Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, dokud není rýže měkká a přijme veškerou tekutinu.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Posypte nasekanou petrželí a podávejte ihned.