8. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hřiby a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést lahodným rizotem s hřiby a parmazánem. Tento recept je ideální kombinací šťavnatých hřibů, krémového parmazánu a lahodné rýže. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost. Suroviny:

  • 200g hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže na rizoto
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l vývaru
  • 100g parmazánu
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Osmažte dozlatova.
  3. Přidejte očištěné a nakrájené houby a lehce osmahněte.
  4. Přidejte rýži a promíchejte, aby byla rýže obalena v tuku.
  5. Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, dokud není rýže měkká a přijme veškerou tekutinu.
  6. Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Posypte nasekanou petrželí a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *