28. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hřiby, které se stane oblíbeným jídlem vaší rodiny. Tato jednoduchá a chutná kombinace rýže a čerstvých hřibů zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a staňte se mistrem rizota s hřiby!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 300g čerstvých hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 700ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- čerstvý petržel
- sůl, pepř
- parmezán
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na plátky nakrájené hřiby a necháme je chvíli restovat.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud rýže nezmění barvu.
- Postupně zalijeme bílým vínem a vývarem a za stálého míchání necháme rizoto vařit do měkkého.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem.