28. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hřiby
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hřiby, které se stane oblíbeným jídlem vaší rodiny. Tato jednoduchá a chutná kombinace rýže a čerstvých hřibů zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a staňte se mistrem rizota s hřiby!

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 300g čerstvých hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř
  • parmezán

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hřiby a necháme je chvíli restovat.
  3. Přidáme rýži a restujeme, dokud rýže nezmění barvu.
  4. Postupně zalijeme bílým vínem a vývarem a za stálého míchání necháme rizoto vařit do měkkého.
  5. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *