13. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a sýrem, které potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje krémovou rýži s hříbky a nastrouhaným sýrem, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Ideální jídlo pro milovníky rizota a sýra. Zároveň je připraveno během chvilky a může být skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést jeho výtečnou chutí.

Suroviny

  • 200 g rýže na rizoto
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 50 g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a zpěňte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezhnědnou a nevypustí svou šťávu.
  3. Přisypte rýži a restujte ji s hřibky asi minutu, dokud se trochu zesklovatí.
  4. Podlijte bílým vínem a nechte rýži vsáknout.
  5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila a absorbovala vývar.
  6. Přidejte na kousky nasekané máslo a nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Při podávání můžete přidat trochu nastrouhaného parmezánu nebo čerstvého tymiánu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *