20. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a šafránem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a šafránem – luxusní kombinaci chutí pro milovníky italské kuchyně! S jemnou aromatickou šafránovou příchutí a plnou hříbkovou chuťí je toto rizoto dokonalým pokrmem pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou gastronomickou dobrodružku s rizotem!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150g čerstvých hříbků
  • Šafránové vlákno
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • 50g parmazánu

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené hříbky a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme arborio rýži a necháme chvilku restovat, pak zalijeme vývarem.
  4. Přidáme šafránové vlákno a necháme rýži provařit podle pokynů na balení.
  5. Při podávání můžeme posypat nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *