20. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a šafránem – luxusní kombinaci chutí pro milovníky italské kuchyně! S jemnou aromatickou šafránovou příchutí a plnou hříbkovou chuťí je toto rizoto dokonalým pokrmem pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou gastronomickou dobrodružku s rizotem!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150g čerstvých hříbků
- Šafránové vlákno
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- 50g parmazánu
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené hříbky a restujeme dozlatova.
- Přidáme arborio rýži a necháme chvilku restovat, pak zalijeme vývarem.
- Přidáme šafránové vlákno a necháme rýži provařit podle pokynů na balení.
- Při podávání můžeme posypat nastrouhaným parmazánem.