9. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizoto s hříbky a šafránem, který vás okouzlí bohatými chutěmi a jemným aroma šafránu. Skvělá kombinace krémové rýže, šťavnatých hříbků a luxusního šafránu je ideálním jídlem pro vaše další gurmánské dobrodružství. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem a rozzářte svůj stůl!
Suroviny
- 200g rýže arborio
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5g šafránu
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g sýra parmezán
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na drobné kousky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezměknou.
- Přilijte rýži a promíchejte s hříbky, nechte na pánvi asi 2 minuty.
- Postupně zalijte zeleninovým vývarem a za stálého míchání vařte do změknutí rýže.
- Ve skleničce rozpusťte šafrán v troše horké vody a přidejte do rizota, promíchejte.
- Přidejte sýr parmezán (něco si nechejte na posypání), promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte posypáno parmazánem a ozdobeno několika vlákny šafránu.