9. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizoto s hříbky a šafránem, který vás okouzlí bohatými chutěmi a jemným aroma šafránu. Skvělá kombinace krémové rýže, šťavnatých hříbků a luxusního šafránu je ideálním jídlem pro vaše další gurmánské dobrodružství. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem a rozzářte svůj stůl!

Suroviny

  • 200g rýže arborio
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5g šafránu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g sýra parmezán
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na drobné kousky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přilijte rýži a promíchejte s hříbky, nechte na pánvi asi 2 minuty.
  4. Postupně zalijte zeleninovým vývarem a za stálého míchání vařte do změknutí rýže.
  5. Ve skleničce rozpusťte šafrán v troše horké vody a přidejte do rizota, promíchejte.
  6. Přidejte sýr parmezán (něco si nechejte na posypání), promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte posypáno parmazánem a ozdobeno několika vlákny šafránu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *