29. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a parmezánem! Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a krémovou konzistencí. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si skvělou kombinaci klasických italských ingrediencí.
Suroviny
- 200 g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g rýže na rizoto
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g parmezánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a mletý česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené hříbky a restujte dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte, dokud nebude sklenutá.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, neustále míchejte.
- Když je rýže měkká, vmíchejte nastrouhaný parmezán.
- Osolte, opepřete a podávejte posypané čerstvým petrželem.