15. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na rizoto s hříbky a hráškem. Tato lahodná kombinace rýže s hříbky a hráškem vytváří dokonalou chuťovou symfonii. Recept je snadný na přípravu a naprosto dokonalý na rychlou večeři pro celou rodinu. Neodolatelně krémové a lahodné! Užijte si ho dnes večeři.

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 500g hříbků
  • 200g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a nakrájené hříbky.
  2. Když hříbky změknou, přilijeme bílé víno a necháme vypařit alkohol
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme za stálého míchání, dokud není rýže měkká a rizoto cremové.
  5. Do hotového rizota vmícháme hrášek a dochutíme solí, pepřem a máslem.
  6. Potravíme nasekanou petrželkou a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *