30. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hřebíčkem a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si lehký a osvěžující recept na rizoto s hřebíčkem​ a citronem. Tato kombinace klasických italských chutí vám ⁣zaručeně‌ zvedne náladu a osvěží chuťové ‍buňky. Sledujte jednoduchý​ postup a užijte si lahodné rizoto ⁤plné přírodních ⁢přísad.

Suroviny

  • 200g rýže na‍ rizoto
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 citron
  • 40g másla
  • 50g⁢ parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo‍ a na něm osmahněte nasekanou cibuli s hřebíčky.
  2. Přidejte rýži a nechte ji chvilku restovat, dokud neprosklovatí.
  3. Po chvilce zalijte rýži zeleninovým vývarem a vařte na mírném ohni do změknutí rýže, občas promíchávejte.
  4. Když je‍ rýže hotová, přidejte nastrouhanou kůru z citronu a šťávu ze‍ 2-3 plátků citronu.
  5. Přidejte na kostky nakrájené máslo, ⁤parmazán‍ a​ promíchejte do hladka.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Rizoto podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a ⁤mletým černým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *