23. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hráškem a pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné rizoto s hráškem a pancettou je jednoduchý a lahodný recept, který potěší vaše chuťové buňky. Dejte si ho na talíř během krátké chvíle a užijte si jeho jemnou chuť a krémovou konzistenci. S tímto receptem se stanete skvělým kuchařem!

Suroviny:

  • 200g rýže arborio
  • 100g hrášku
  • 100g pancetty
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme pancettu nakrájenou na menší kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme rýži a restujeme, dokud rýže neprosvítí.
  3. Postupně přilijeme vývar a vaříme za občasného míchání, dokud rýže nezměkne.
  4. Přidáme hrášek a vaříme ještě pár minut.
  5. Přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  6. Rizoto podáváme posypané parmazánem a čerstvým kouskem pancetty. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *