1. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hraběcími krevetami, které vas okouzlí svou bohatou chutí a jemnou texturou. Tento recept je ideální pro milovníky mořských plodů a je snadno připravitelný i pro začátečníky. Užijte si luxusní kombinaci krémového rizota a lahodných krevet v pohodlí domova!
Suroviny
- 250g rýže Arborio
- 400g hraběcích krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 700ml zeleninového vývaru
- 1 citrón
- čerstvý petržel na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a za stálého míchání opékáme, dokud není skleněná.
- Přilijeme víno a necháme vše vařit, dokud víno zcela nevypaří.
- Postupně přiléváme vývar a za občasného míchání vaříme cca 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
- V té době na jiné pánvi osmahneme oloupané krevety a citrónovou šťávu.
- Přidáme osolené a opepřené krevety do rizota a promícháme.
- Podáváme posypané nasekanou petrželí.