1. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hraběcími krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hraběcími krevetami, které vas okouzlí svou bohatou chutí a jemnou texturou. Tento recept je ideální pro milovníky mořských plodů a je snadno připravitelný i pro začátečníky. Užijte si luxusní kombinaci krémového rizota a lahodných krevet v pohodlí domova!

Suroviny

  • 250g rýže Arborio
  • 400g hraběcích krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 1 citrón
  • čerstvý petržel na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání opékáme, dokud není skleněná.
  3. Přilijeme víno a necháme vše vařit, dokud víno zcela nevypaří.
  4. Postupně přiléváme vývar a za občasného míchání vaříme cca 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
  5. V té době na jiné pánvi osmahneme oloupané krevety a citrónovou šťávu.
  6. Přidáme osolené a opepřené krevety do rizota a promícháme.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *