5. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a sýrem, které vám jistě získá srdce. Tento jednoduchý recept spojuje šťavnaté houby s krémovým sýrem a zaručeně vás překvapí bohatou chutí. Ideální pokrm pro všechny milovníky rizota a vyznavače houb. Zároveň je tento recept snadno připravitelný, takže se nebojte ho vyzkoušet i jako rychlou a chutnou večeři.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 300g hub (např. žampióny nebo bedla)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g tvrdého sýra (např. parmazán)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 800ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- čerstvý petržel na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte arborio rýži a za stálého míchání restujte, dokud rýže neprozraží.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte, dokud se rýže nezměkne a neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte, dokud se nerozpustí a rizoto nebude krémové. Případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte posypané nasekanou petrželí a podávané s dalším strouhaným sýrem.