14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté rizoto s houbami a šunkou je jednoduchý a chutný pokrm, který potěší každého milovníka italské kuchyně. S lahodnou kombinací krémové rýže, lesních hub a slaniny vytvoříte skvělou večeři pro celou rodinu. Sledujte náš recept a dejte svému menu nový rozměr!
Suroviny:
- 250g rýže na rizoto
- 200g hub (např. žampiony)
- 100g uzené šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozpalte máslo a olej a osmahněte na nich nakrájenou cibuli, česnek a po čase přidejte nakrájenou šunku a houby.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud nezmění barvu.
- Zalijte vším bílým vínem a nechte vypařit. Postupně přilévejte zeleninový vývar, aby se rýže pomalu vařila.
- Po 18-20 minutách by měla být rýže měkká. Přidejte do rizota strouhaný parmezán, osolte, opepřete a posypejte nasekanou petrželkou.
- Rizoto podávejte horké a ozdobené několika plátky šunky.