14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté rizoto s houbami a šunkou je jednoduchý a chutný pokrm, který potěší každého milovníka italské kuchyně. S lahodnou kombinací krémové rýže, lesních hub a slaniny vytvoříte skvělou večeři pro celou rodinu. Sledujte náš recept a dejte svému menu nový rozměr!

Suroviny:

  • 250g rýže na rizoto
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 100g uzené šunky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g strouhaného parmezánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte máslo a olej a osmahněte na nich nakrájenou cibuli, česnek a po čase přidejte nakrájenou šunku a houby.
  2. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud nezmění barvu.
  3. Zalijte vším bílým vínem a nechte vypařit. Postupně přilévejte zeleninový vývar, aby se rýže pomalu vařila.
  4. Po 18-20 minutách by měla být rýže měkká. Přidejte do rizota strouhaný parmezán, osolte, opepřete a posypejte nasekanou petrželkou.
  5. Rizoto podávejte horké a ozdobené několika plátky šunky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *