7. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na rizoto s houbami a špenátem je lahodným pokrmem, který vás okouzlí svou bohatou a vyváženou chutí. Kombinace krémového rizota s aromatickými houbami a čerstvým špenátem je jistě trefou do černého. Naše receptura vám ukáže, jak připravit toto lahodné jídlo krok za krokem. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento skvělý recept na rizoto s houbami a špenátem ještě dnes!
Suroviny
- 200 g rýže na rizoto
- 200 g hub (např. žampióny)
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte na plátky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a pokrájené houby. Osolte a opepřete podle chuti.
- Smažte, dokud houby nezměknou a neztmavnou, asi 5-7 minut.
- Přidejte rýži a promíchejte. Smažte krátce, až rýže zaskočí.
- S postupným přidáváním vývaru za stálého míchání začněte rýži vařit. Přilijte asi 200 ml vývaru a vařte, dokud rýže vodu nevsákne.
- Pokračujte v přidávání vývaru po 200 ml, dokud není rýže měkká a vaří se v ní jen trocha vývaru. Trvá to přibližně 20-25 minut.
- Vložte do rizota na jemné nudličky pokrájený špenát, až zvadne.
- Přidejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a nechte chvilku odpočinout pod pokličkou.
- Při podávání můžete přidat čerstvě mletý pepř a ozdobit hotové rizoto šťavnatými lístky špenátu.