28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na rizoto s houbami a smetanou, které dokonale spojuje krémovou texturu rizota s intenzivní chutí hub a lahodnou přídavkem smetany. Tento jednoduchý recept bude skvělou volbou pro milovníky rizota i houb. Zkuste ho dnes a užijte si skvělou chuť!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g hub (šampióny, žampionovky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 100ml bílého vína
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvý petržel
- sůl, pepř
- vegeta nebo zeleninový vývar
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a olej a osmahněte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přisypte rýži a restujte do zlatova.
- Přilijte víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte vývar a vařte za neustálého míchání, dokud rýže nebude měkká, ale stále s lehkou al dente chutí.
- Přilijte smetanu, promíchejte a krátce povřejte. Osolte, opeprte a přidejte vegetu podle chuti.
- Podávejte posypané nasekanou petrželí.