7. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a šafránem. Tento recept přináší bohatou chuť hříbků doplněnou exotickým aromatem šafránu. Skvělá a jednoduchá volba pro večeři plnou chuti. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělé rizoto doma!
Suroviny
- 200g rýže arborio
- 500ml zeleninového vývaru
- 200g hub (žampiony, lišky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 špetka šafránu
- 100ml bílého vína
- 50g parmezánu
- olivový olej, sůl, pepř
Postup
- Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji cibuli a česnek nakrájené na drobné kousky.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a chvíli restujeme, dokud není skleněná.
- Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
- Postupně přiléváme vývar, aby rýže měla co chytit.
- V průběhu vaření přidáme šafrán a promícháme.
- Když je rýže měkká, dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme.
- Rizoto s houbami a šafránem podáváme posypané nasekanou petrželkou.