17. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

​Užijte ‍si bohatou chuť ‍a lahodnou vůni⁤ s receptem ⁣na rizoto s‌ houbami ⁣a šafránem.⁣ Tento ‍jednoduchý a ⁤elegantní pokrm spojuje ⁤krémovou konzistenci‌ rizota ‍s intenzivní chutí hub a jemnou aromatickou silou ⁢šafránu. Nechte​ se unést⁣ tímto lahodným pokrmem⁤ plným barev, chutí ​a ⁢vůní. S​ naším receptem ​snadno připravíte rizoto, které​ potěší ⁣vaše ⁣chuťové buňky i⁢ vaše smysly. Buďte mistři v kuchyni a⁢ vyzkoušejte‌ rizoto s houbami a šafránem ještě dnes!

Suroviny

  • 250g ⁢arborio‍ rýže
  • 200g hub ‌(žampiony, sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50g máslo
  • 100ml bílého⁢ vína
  • 1 lžička šafránu
  • 800ml ‍zeleninového ⁣vývaru
  • sůl,‍ pepř
  • čerstvá ‍petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi opražíme ‍nakrájenou ⁣cibuli a ​prolisovaný česnek na ⁣olivovém oleji, přidáme na plátky ⁤nakrájené⁣ houby a⁢ restujeme dozlatova.
  2. Přidáme ‌rýži a podlijeme vínem, necháme ​vše chvilku provařit.
  3. V hrnci‍ ohřejeme vývar se šafránem a postupně⁣ přiléváme do rýžové‍ směsi, neustále mícháme a ⁤přiléváme, dokud​ rýže není ⁤měkká.
  4. V ​závěru přidáme máslo, ‌dochutíme solí a pepřem a podáváme s⁢ nasekanou petrželkou na‌ ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *