19. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné rizoto s houbami a plody moře, které vás přivede na chuť dobrodružství pod mořskou hladinou. Tato kombinace chutí zajišťuje perfektní rovnováhu mezi slaným mořským úlovkem a sytou houbovou chuťí. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm sami doma!
Suroviny:
- 250g rýže Arborio
- 200g hub (žampiony nebo jiné podle chuti)
- 200g směsi plodů moře (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml vývaru (zeleninového nebo drůbežího)
- 100ml bílého vína
- čerstvá petrželka
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezjemní.
- Přidáme rýži a za stálého míchání necháme chvíli restovat, dokud se rýže nezačne sklovat.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vše povarit, dokud víno nevypaří.
- Postupně přiléváme vývar a za občasného promíchání necháme rýži vařit, dokud nebude měkká a krémová.
- Přidáme plody moře a vaříme dalších pár minut, dokud se neudusí.
- Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme teplé a ozdobíme petrželkou.