13. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a parmským šunkem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na rizoto s houbamy a parmským šunkem, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný bohatých chutí a aromatů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné rizoto, které si zamilujete!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 250g hub (žampiony, sušené houby atd.)
  • 100g parmského šunky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájenou parmskou šunku a na kostky nakrájené houby. Smažte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a nechte ji na pánvi asi 2 minuty provařit. Poté zalijte vínem a nechte vypařit.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud rýže nenasaje veškerou tekutinu.
  5. Když je rýže měkká, vmíchejte máslo, parmazán, nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.
  6. Rizoto nechte odstát pár minut, aby dobře propojily chutě. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *