13. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na rizoto s houbamy a parmským šunkem, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný bohatých chutí a aromatů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné rizoto, které si zamilujete!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 250g hub (žampiony, sušené houby atd.)
- 100g parmského šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 750ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájenou parmskou šunku a na kostky nakrájené houby. Smažte dozlatova.
- Přidejte rýži a nechte ji na pánvi asi 2 minuty provařit. Poté zalijte vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud rýže nenasaje veškerou tekutinu.
- Když je rýže měkká, vmíchejte máslo, parmazán, nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.
- Rizoto nechte odstát pár minut, aby dobře propojily chutě. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.