4. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte vynikající recept na lahodné rizoto s houbami a parmazánem, jste na správném místě. Tento pokrm je přímo ideální pro milovníky chutného italského jídla. Kombinace výrazných hub a parmazánu vytváří dokonalou symfonii chutí. Náš recept vám krok za krokem přiblíží, jak připravit toto pravé italské rizoto, které vás ohromí svou jednoduchostí i výslednou chutí. Připravte si kvalitní rýži, čerstvé houby a parmazán a pusťte se do vaření. Vaše chuťové buňky se vám za to jistě odmění!
Suroviny
- 250 g rýže na rizoto
- 200 g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené houby a smažte je do měkka.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud se nestane skleněnou.
- Podlijte bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přidávejte vývar, lžíce po lžíci, a vařte za stálého míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar.
- Pokračujte s přidáváním vývaru a vařením, až rýže dosáhne požadované konzistence (měla by být al dente).
- Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a ochutnejte. Případně dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou.