19. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Rizoto s houbami a kozím sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

​ Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a ‍kozím sýrem, které okouzlí‌ vaše chuťové buňky. Tento recept je ⁢snadno připravitelný ⁢a ‍skvěle se ​hodí jako ⁢teplý pokrm ‌na chladné‌ večery.‍ Užijte​ si ⁢bohatou chuť hříbků a krémového⁤ kozího sýru ve ‌spojení s lahodným rýžovým základem. Vaše chuťové pohárky ⁤vám budou vděčné! ⁢

Suroviny

  • 200 g rýže na rizoto
  • 500 g hříbků
  • 1 ​cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 100 g kozího sýra
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, petrželka

Postup

  1. Na pánvi ⁤si opečeme na olivovém oleji nakrájenou⁢ cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na ⁣plátky nakrájené hříbky a​ dusíme do měkka.
  3. Přidáme rýži⁢ a necháme chvíli probublávat.
  4. Postupně podléváme‌ zeleninovým ⁢vývarem a vaříme do ​měkka.
  5. Přidáme nakrájený​ kozí sýr⁤ a promícháme,⁣ necháme ⁣chvilku rozpustit.
  6. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Podáváme ⁤posypané strouhaným kozím sýrem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *