17. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné rizoto s houbami a hráškem díky našemu jednoduchému receptu. Tato pikantní kombinace bylinek, másla a parmazánu vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 250g Arborio rýže
- 200g hub (např. žampiony nebo lanýže)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- 50g másla
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezklidní.
- Přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud nebude sklovitá.
- Postupně přilévejte horký vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
- Zhruba 5 minut před koncem přidejte hrášek.
- Vyndejte z ohně, přidejte máslo a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Po ochucení solí a pepřem můžete rizoto ozdobit nasekanou petrželkou.