17. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné rizoto s houbami a hráškem díky našemu jednoduchému receptu. Tato pikantní kombinace bylinek, másla a parmazánu vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 250g Arborio rýže
  • 200g hub (např. žampiony nebo lanýže)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezklidní.
  3. Přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud nebude sklovitá.
  4. Postupně přilévejte horký vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
  5. Zhruba 5 minut před koncem přidejte hrášek.
  6. Vyndejte z ohně, přidejte máslo a promíchejte, aby se vše spojilo.
  7. Po ochucení solí a pepřem můžete rizoto ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *