6. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept‌ na lahodné rizoto⁣ s houbami⁤ a ⁣čerstvými bylinkami.‍ Vychutnejte si bohatou chuť ‌této ​jednoduché⁢ a zdravé pokrmy,​ která jistě potěší celou rodinu.‌ Sledujte náš krok za ⁣krokem návod a připravte si tento skvělý pokrm doma!

Suroviny

  • 250g ‌rýže ​na rizoto
  • 500g hub ‍(žampiony, bedla, jiné houby ⁢dle ‌chuti)
  • 1⁢ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky⁣ (petržel,⁤ pažitka, ⁢tymián)
  • 1​ lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1⁢ litr zeleninového vývaru
  • sůl, ‌pepř
  • parmezán‌ (na posezení)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte​ máslo a ⁣olej a‍ osmahněte na ​něm ​na drobné kousky nakrájenou​ cibuli a prolisovaný​ česnek.
  2. Přidejte na ​plátky nakrájené​ houby a opékejte, dokud nezměknou a nezačnou ​se barvit.
  3. Přidejte rýži a restujte s houbami,‌ dokud rýže neprosvítí.
  4. Postupně přilévejte ‌horký vývar, neustále míchejte a ​nechte‍ rýži ‍vsáknout tekutinu.
  5. Když⁤ je rýže⁣ měkká, ale stále má skus, ochutnejte a případně dochuťte ​solí ⁤a pepřem.
  6. Přidejte nasekané čerstvé bylinky a promíchejte.
  7. Suroviny dobře promíchejte, přendejte na ⁢talíře a ozdobte nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *