6. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s houbami a čerstvými bylinkami. Vychutnejte si bohatou chuť této jednoduché a zdravé pokrmy, která jistě potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tento skvělý pokrm doma!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 500g hub (žampiony, bedla, jiné houby dle chuti)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvé bylinky (petržel, pažitka, tymián)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- parmezán (na posezení)
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a opékejte, dokud nezměknou a nezačnou se barvit.
- Přidejte rýži a restujte s houbami, dokud rýže neprosvítí.
- Postupně přilévejte horký vývar, neustále míchejte a nechte rýži vsáknout tekutinu.
- Když je rýže měkká, ale stále má skus, ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte nasekané čerstvé bylinky a promíchejte.
- Suroviny dobře promíchejte, přendejte na talíře a ozdobte nastrouhaným parmezánem.