23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto alla milanese
zdroj: Recepty 24/7

Rizoto alla milanese je klasické‍ italské jídlo připravené z⁤ rýže, vývaru, bílého vína, šafránu, cibule, másla a sýra Parmigiano-Reggiano. Tento ‍krémový a‍ lahodný ⁤pokrm je oblíbený po celém⁢ světě a ‌jeho příprava je velmi ⁣jednoduchá. Podívejte se na náš⁢ recept a připravte si⁢ doma ‍lahodné ⁤rizoto alla milanese!⁣

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 1 lžíce‍ másla
  • 100 ml⁢ bílého vína
  • 700 ml vývaru‍ (kuřecího nebo zeleninového)
  • šafrán
  • parmezán
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi⁣ rozpalte máslo a ‍osmahněte ⁤na něm⁢ na‍ kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte arborio rýži a promíchejte, dokud se nepřelije máslem.
  3. Zalijte bílým ​vínem a nechte vypařit.
  4. Postupně přilévejte​ vývar a míchejte, dokud se⁤ rýže⁤ nespustí.
  5. Přidejte špetku safránu a dochuťte solí a pepřem.
  6. Když je rýže měkká, vmíchejte nastrouhaný ⁣parmezán.
  7. Servírujte a ozdobte⁢ dalším‌ parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *