21. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohaté rizoto s houbami je oblíbeným italským jídlem, které můžete snadno připravit i doma. Podívejte se na náš recept na rizoto ai funghi a užijte si lahodnou kombinaci výtečné rýže a aromatických hub.
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmezánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Žampiony a cibuli nakrájejte na drobné kousky a prolisujte spolu s česnekem na pánvi s olivovým olejem.
- Přidejte arborio rýži a restujte dozlatova.
- Po chvíli zalijte bílým vínem a nechte vše vypařit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a několikrát promíchejte.
- Po cca 18-20 minutách bude rýže měkká a rizoto hotovo.
- Přidejte nastrouhaný parmezán, promíchejte, okořeňte solí a pepřem a posypte nasekanou petrželí.
- Podávejte ihned a lahve si pochutnat!