10. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Řízky s parmazánem a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Řízky s‍ parmazánem a ‌bazalkou jsou ‍chutnou variantou ⁣klasického řízku. ⁣Tento⁢ recept ⁤vám⁢ ukáže, jak jednoduše a rychle připravit křupavé řízky s lahodnou parmazánovou náplní a osvěžující bazalkou. ⁢Využití čerstvých ⁤ingrediencí a správného postupu vaření zaručuje​ dokonale dochucený ‍výsledek. Vyzkoušejte tento​ recept a překvapte své blízké skvělým jídlem plným jedinečných ‍chutí.

Suroviny

  • 4 ⁣kuřecí řízky
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 ‍lžíce​ čerstvé ​nasekané‌ bazalky
  • sůl a⁢ pepř ⁣dle chuti
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olivový olej na ⁢smažení

Postup

  1. Řízky ⁤lehce naklepeme, osolíme​ a opepříme ⁤z‍ obou stran.
  2. V ​míse smícháme parmazán‌ a nasekanou⁤ bazalku.
  3. Řízky obalíme v‍ mouce,​ následně v rozšlehaném vejci a ‍nakonec v strouhance ‍smíchané s⁣ parmazánem a⁣ bazalkou.
  4. Na pánvi rozehřejeme ‍olivový olej.
  5. Kuřecí řízky‌ smažíme z ⁢obou stran⁢ dozlatova.
  6. Odkládáme‌ na ubrousek, aby ‌se setřely přebytečný olej.
  7. Podáváme ⁤například s​ bramborovou ‌kaší a zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *