10. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Řízky s parmazánem a bazalkou jsou chutnou variantou klasického řízku. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit křupavé řízky s lahodnou parmazánovou náplní a osvěžující bazalkou. Využití čerstvých ingrediencí a správného postupu vaření zaručuje dokonale dochucený výsledek. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké skvělým jídlem plným jedinečných chutí.
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 50 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
- sůl a pepř dle chuti
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- olivový olej na smažení
Postup
- Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
- V míse smícháme parmazán a nasekanou bazalku.
- Řízky obalíme v mouce, následně v rozšlehaném vejci a nakonec v strouhance smíchané s parmazánem a bazalkou.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Kuřecí řízky smažíme z obou stran dozlatova.
- Odkládáme na ubrousek, aby se setřely přebytečný olej.
- Podáváme například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.