26. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízky s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a křupavé řízky s parmazánem jsou skvělou volbou pro milovníky italského sýra. V tomto receptu se nejen dozvíte, jak připravit dokonalé řízky, ale také jak je obalit v lahodném parmazánu pro extra chuťový zážitek. S tímto jednoduchým a rychlým receptem budete mít hotové řízky za žádný čas. Překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem plným křupavosti a lahodného sýrového aroma.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích řízků
  • 100 g mouky
  • 2 vejce
  • 100 g strouhankových stroužků
  • 50 g parmazánu
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme tři mělké talíře. Na prvním talíři si rozšleháme vejce, na druhém talíři si připravíme mouku a na třetím talíři si smícháme strouhankové stroužky s nastrouhaným parmazánem.
  2. Řízky osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Jednotlivé řízky nejdříve otočíme v mouce, aby byly celé obalené.
  4. Poté řízky namočíme ve vejci, tak aby byly obalené z obou stran.
  5. Nakonec řízky obalíme ve směsi stroužků a parmazánu.
  6. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a smažíme řízky z obou stran, až budou zlatavě hnědé.
  7. Hotové řízky s parmazánem můžeme podávat s bramborovým salátem, zeleninovým přílohou nebo s hranolky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *