29. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Řízky po milánsku jsou klasické italské jídlo, které potěší každého milovníka masa. Křupavě smažené vepřové nebo kuřecí řízky se podávají s plátky parmazánu, citronem a čerstvou bazalkou. Tento recept je perfektní na rychlou večeři nebo oběd a nezklame ani ty nejnáročnější chuťové pohárky. Dopřejte si pořádný kousek italské kuchyně s řízky po milánsku.
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g strouhanky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Připravte si tři talíře. Na prvním talíři smíchejte mouku se solí a pepřem. Na druhý talíř rozšlehejte vejce. Třetí talíř naplňte strouhankou.
- Rozbijte každý řízek, aby byl tenčí. Poté první řízek obalte v mouce, druhý řízek ponořte do vejce a na konec třetí řízek obalte ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte olej. Postupně smažte obalené řízky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Hotové řízky nechte odkapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte horké a můžete je doplnit bramborovým salátem nebo omáčkou z rajčat.