7. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si dokonalou kombinaci křupavého řízkového parmazánového steaku s lahodnými těstovinami. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky masa i sýra. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se hýčkat bohatou chutí a jedinečnou kombinací ingrediencí. Bon appétit!
Suroviny
- 4 plátky vepřového řízku
- 100 g strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- strouhanka
- olej
- sůl, pepř
- 250 g těstovin
- česnek
- čerstvá petrželka
Postup
- Plátky vepřového řízku naklepeme, osolíme a opepříme.
- V misce rozšlehané vejce, do druhé misky dáme parmazán s trochou soli a pepře a do třetí misky nasypeme strouhanku.
- Před vařením těstovin si dejte vařit vodu.
- Plátek řízku nejdříve obalíme ve strouhance, poté ponoříme do vejce a nakonec ho obalíme v parmazánu.
- Opečeme na pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
- V druhé pánvi si orestujeme na troše oleje sekaný česnek a nakrájenou petrželku.
- Přihodíme do něj uvařené těstoviny a promícháme.
- Těstoviny podáváme s řízkem posypaným čerstvým nasekaným šalvějem.