7. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízkový parmazánovy steak s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si dokonalou kombinaci křupavého řízkového parmazánového steaku s lahodnými těstovinami. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky masa i sýra. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se hýčkat bohatou chutí a jedinečnou kombinací ingrediencí. Bon appétit!

Suroviny

  • 4 plátky vepřového řízku
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • sůl, pepř
  • 250 g těstovin
  • česnek
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Plátky vepřového řízku naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. V misce rozšlehané vejce, do druhé misky dáme parmazán s trochou soli a pepře a do třetí misky nasypeme strouhanku.
  3. Před vařením těstovin si dejte vařit vodu.
  4. Plátek řízku nejdříve obalíme ve strouhance, poté ponoříme do vejce a nakonec ho obalíme v parmazánu.
  5. Opečeme na pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
  6. V druhé pánvi si orestujeme na troše oleje sekaný česnek a nakrájenou petrželku.
  7. Přihodíme do něj uvařené těstoviny a promícháme.
  8. Těstoviny podáváme s řízkem posypaným čerstvým nasekaným šalvějem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *