8. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízkový parmazán
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na řízkový parmazán? Zde najdete krok za krokem návod, jak připravit tento oblíbený a chutný pokrm. S křupavým masem, sytou omáčkou a lahodným parmazánem se každý zaručeně rád ponoří do této lahůdky. S námi nezklamete! Sledujte náš recept na řízkový parmazán a připravte si ho i vy doma jednoduše a rychle. Vaše chuťové buňky budou v extázi!

Suroviny:

  • 4 kuřecí řízky
  • 100 g mouky
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanki
  • 100 g parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme tři talíře. Na prvním talíři smícháme mouku s trochou soli a pepře.
  2. Na druhém talíři rozšleháme vejce.
  3. Na třetím talíři smícháme strouhanku s nastrouhaným parmezánem.
  4. Kuřecí řízky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je pomocí papírových ubrousků.
  5. Do každého řízku vpravíme předlýnek.
  6. Řízky osolíme a opepříme z obou stran.
  7. Kuřecí řízky nejdříve obalíme v mouce, poté ponoříme do rozšlehaného vejce a nakonec otřeme ve směsi strouhanky a parmezánu.
  8. V hluboké pánvi zahřejeme olej a smažíme řízky z obou stran dozlatova.
  9. Hotové řízky necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *