15. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Řízkový Milanese s parmazánem je italská lahůdka, která okouzlí každého milovníka dobrého jídla. Chřupavý řízek podávaný s plátky parmazánu a omáčkou pesto si získá srdce každého gurmána. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké skvělou večeří plnou chuti a vůně. S naším receptem na řízkový Milanese s parmazánem se vám to jistě podaří! Stačí sledovat jednoduché kroky a užít si lahodný zážitek z italské kuchyně. Buon appetito!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 100 g strouhanku
- 50 g parmazánu
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme trojobal, kde rozklepneme vejce, nahrubo nastrouháme parmazán a promícháme s nimi strouhanku.
- Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme do požadovaného tvaru.
- Osolíme a opepříme z obou stran.
- Pokračujeme v obalování, nejprve řízek obalíme v mouce, poté ponoříme do vejce a nakonec obalíme ve směsi strouhanky, parmazánu a vajíčka.
- Zahřejeme olej v pánvi a smažíme řízky z obou stran do zlatova.
- Po upečení necháme okapat na papírové utěrce, abychom se zbavili přebytečného oleje.
- Servírujeme teplé s citrónovou plátkem a bylinkami.