15. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízkový Milanese s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Řízkový Milanese s parmazánem je italská lahůdka, která okouzlí každého milovníka dobrého jídla. Chřupavý řízek podávaný s plátky parmazánu a omáčkou pesto si získá srdce každého gurmána. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké skvělou večeří plnou chuti a vůně. S naším receptem na řízkový Milanese s parmazánem se vám to jistě podaří! Stačí sledovat jednoduché kroky a užít si lahodný zážitek z italské kuchyně. Buon appetito!

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 100 g strouhanku
  • 50 g parmazánu
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme trojobal, kde rozklepneme vejce, nahrubo nastrouháme parmazán a promícháme s nimi strouhanku.
  2. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme do požadovaného tvaru.
  3. Osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Pokračujeme v obalování, nejprve řízek obalíme v mouce, poté ponoříme do vejce a nakonec obalíme ve směsi strouhanky, parmazánu a vajíčka.
  5. Zahřejeme olej v pánvi a smažíme řízky z obou stran do zlatova.
  6. Po upečení necháme okapat na papírové utěrce, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  7. Servírujeme teplé s citrónovou plátkem a bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *