1. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na řízkové rizotto na špenátu je skvělou volbou pro všechny milovníky rýže. Křupavé a šťavnaté kousky řízků jsou perfektně doplněny zdravým špenátem, který dodává jídlu svěžest. Tato chutná a vydatná večeře je snadno a rychle připravena. Využívá se klasických italských technik přípravy rizotta, které zaručují plné a bohaté chuťové představení. Vyzkoušejte tento recept se špenátem a řízkem a nechte se okouzlit jeho výraznou kombinací chutí.
Suroviny
- 300 g rýže na rizotto
- 4 větší výhonky špenátu
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 plátky vepřového řízku
- 500 ml vývaru
- 100 ml bílého vína
- 100 g parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Přidejte rýži a orestujte ji dozlatova.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přilévejte vývar a vařte rýži do měkka.
- Mezitím si omyjte a nakrájejte špenát na jemné proužky.
- Vepřové řízky osolte a opepřete, opékejte na pánvi do zlatova.
- V hotové rýži z vývaru vmíchejte na tenké proužky nakrájený špenát.
- Přidejte na kostičky nakrájený parmezán a promíchejte do hladka.
- Servírujte rýži s řízkem a pokrm okořeňte podle chuti solí a pepřem.