1. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Řízkové rizotto na špenátu.
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na řízkové rizotto na špenátu je skvělou volbou pro všechny milovníky rýže. Křupavé a šťavnaté kousky řízků jsou perfektně doplněny zdravým špenátem, který dodává jídlu svěžest. Tato chutná a vydatná večeře je snadno a rychle připravena. Využívá se klasických italských technik přípravy rizotta, které zaručují plné a bohaté chuťové představení. Vyzkoušejte tento recept se špenátem a řízkem a nechte se okouzlit jeho výraznou kombinací chutí.

Suroviny

  • 300 g rýže na rizotto
  • 4 větší výhonky špenátu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 plátky vepřového řízku
  • 500 ml vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  2. Přidejte rýži a orestujte ji dozlatova.
  3. Zalijte bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
  4. Postupně přilévejte vývar a vařte rýži do měkka.
  5. Mezitím si omyjte a nakrájejte špenát na jemné proužky.
  6. Vepřové řízky osolte a opepřete, opékejte na pánvi do zlatova.
  7. V hotové rýži z vývaru vmíchejte na tenké proužky nakrájený špenát.
  8. Přidejte na kostičky nakrájený parmezán a promíchejte do hladka.
  9. Servírujte rýži s řízkem a pokrm okořeňte podle chuti solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *