7. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízkové plátky s parmezánem a citrónem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte⁤ nový způsob, jak‍ připravit ​řízkové plátky?‍ Vyzkoušejte recept ⁣na ⁢řízkové plátky s parmezánem a ⁤citrónem! Kombinace chutí sýra, ⁢citrónu a ⁣křupavého řízku vás ‍jistě ⁣překvapí a potěší⁢ vaše chuťové buňky. S tímto receptem si⁢ jistě získáte celou ⁣rodinu a přátele. Nechte se inspirovat a užijte ​si‍ delikátní ⁣pochoutku plnou lahodných chutí! ‌

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 ⁤lžíce strouhaného⁢ parmezánu
  • 1 vejce
  • 2 lžičky nasekaného ‍čerstvého ⁣petrželového ⁤listu
  • šťáva ‌z 1 ​citronu
  • sůl ​a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte ‍na tenké plátky⁣ a ​lehce je ​naklepeme.
  2. Ve dvou​ mělkých misky‍ rozklepněte vejce.
  3. V ​jedné ‌misce smíchejte strouhanku,​ strouhaný parmezán,⁣ nasekaný petržel a ⁣sůl a⁢ pepř ⁢podle chuti.
  4. Kuřecí plátky ⁣nejprve namočte⁣ do rozšlehaného⁤ vejce a ⁣poté ‌obalte ve směsi ⁣se strouhankou ⁢a parmazánem.
  5. Hojně osmažte na rozpáleném oleji z obou⁣ stran dozlatova.
  6. Hotové ⁤řízkové plátky podávejte⁢ s cítrónovou šťávou pokapanou ⁣přes. Můžete přidat ​i citrónový plátek k jídlu jako ‍dekoraci.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *