7. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte nový způsob, jak připravit řízkové plátky? Vyzkoušejte recept na řízkové plátky s parmezánem a citrónem! Kombinace chutí sýra, citrónu a křupavého řízku vás jistě překvapí a potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem si jistě získáte celou rodinu a přátele. Nechte se inspirovat a užijte si delikátní pochoutku plnou lahodných chutí!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 4 lžíce strouhanky
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 vejce
- 2 lžičky nasekaného čerstvého petrželového listu
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a lehce je naklepeme.
- Ve dvou mělkých misky rozklepněte vejce.
- V jedné misce smíchejte strouhanku, strouhaný parmezán, nasekaný petržel a sůl a pepř podle chuti.
- Kuřecí plátky nejprve namočte do rozšlehaného vejce a poté obalte ve směsi se strouhankou a parmazánem.
- Hojně osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- Hotové řízkové plátky podávejte s cítrónovou šťávou pokapanou přes. Můžete přidat i citrónový plátek k jídlu jako dekoraci.