21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízkování na parmazán.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na neodolatelně křupavé a lahodné řízky s parmazánem? Naše řízkování na parmazán je ideální volbou pro milovníky tohoto italského sýra. Zkuste tento recept a uvidíte, jak rychle se stane oblíbenou pochoutkou vaší rodiny!

Suroviny

  • 4 kuřecí plátky
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 100g strouhanky
  • sůl, pepř, mletá paprika
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • olivový olej

Postup

  1. Plátky masa lehce naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Mezi dva kousky potravinářské folie položíme naklepáno plátky masa a z obou stran je obalíme, poté je lehce převaříme dokud neztuhnou.
  3. Do mísy smícháme strouhanku s parmazánem a mletou paprikou, osolíme a opepříme.
  4. V další míse rozšleháme vejce.
  5. Plátky masa potřeme olejem, obalíme v hladké mouce, ponoříme do rozkvedlaných vejcích a následně sekanou směsí ze strouhanky a parmazánu.
  6. V pánvi rozpálíme olej a řízky smažíme z obou stran dozlatova.
  7. Hotové řízky podáváme s vařenými brambory nebo salátem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *