18. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Řízková parmigiana
zdroj: Recepty 24/7

Řízková parmigiana – Skvělý italský recept na řízky. Křupavý plátek masa obalený vajíčkem a strouhankou, posypaný mozzarellou a parmazánem a zalitý hustou rajskou omáčkou. Lahodné jídlo, které se stane oblíbeným hlavním chodem ve vaší kuchyni. Připravte si toto jednoduché a chutné jídlo a vychutnejte si pravou italskou kuchyni u vás doma.

Suroviny

  • 4 kousky vepřového nebo kuřecího řízku
  • 100 g strouhaného sýra (parmezán nebo jiný tvrdý sýr)
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • 2 vejce
  • strouhanka (cca 100 g)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • 400 g rajčatové omáčky
  • bazalka nebo oregano (nasekané)

Postup

  1. Řízky naťoukejte do stejně tlustých plátků.
  2. Ve dvou miskách si připravte směsi na obalování. V jedné rozmíchejte vejce a do druhé dejte strouhanku s trochou soli a pepře.
  3. Ukrojte si lámavou formu princezně. Řízek nejdřív namočte do vajíčka, potom ho obalte ve strouhance a opět do vajíčka a znovu obalte ve strouhance.
  4. V hrazdě rozpřehřejte olej a smažte řízky z obou stran dozlatova.
  5. Poté vložte smažené řízky na ubrousek, aby se zbytečně neosychali a nebyly mastné. Nechte je chvíli odležet.
  6. Poté si připravte plech, který vystelete pečícím papírem a zasypte ho sůlí, tak aby pokryla celý spodek. Na sůl položte řízky a posypte je strouhaným sýrem a mozzarellou.
  7. Plech dejte do vyhřáté trouby na 200 °C a pečte asi 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nespéká.
  8. Vedle si připravte rajčatovou omáčku, do které přidejte nasekanou bazalku nebo oregano. Omáčku přelijte přes řízky a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *