2. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízková parmazánka
zdroj: Recepty 24/7

Řízková parmazánka: Skvělý a jednoduchý recept na výbornou řízkovou parmazánku s křupavým povrchem a lahodným sýrovým nádechem. Naučte se, jak připravit jedno z nejoblíbenějších jídel s česnekovou omáčkou a dozvězte se tipy na perfektní krocany pro ideální chuť. Sledujte náš recept a vychutnejte si skvělou parmazánku doma!

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 2 vajíčka
  • strouhanka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme řízky tak, že je naklepeme aby byly co nejtenčí.
  2. Do jedné misky si rozšleháme vajíčka.
  3. Do druhé misky si nachystáme strouhanku.
  4. Vrchní stranu každého řízku osolíme a okopírujeme podle chuti.
  5. Poté každý řízek obalíme nejdříve ve strouhance, poté ve vajíčku a na závěr v parmazánu.
  6. Hlubokou pánví si rozehřejeme olej a řízky smažíme z obou stran až do zlatova.
  7. Hotové řízkové parmazánky necháme okapat na papírovém ubrusu.
  8. Pokrm podáváme s bramborovým salátem nebo spařenou rýží a ozdobíme citronem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *