2. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Řízková parmazánka: Skvělý a jednoduchý recept na výbornou řízkovou parmazánku s křupavým povrchem a lahodným sýrovým nádechem. Naučte se, jak připravit jedno z nejoblíbenějších jídel s česnekovou omáčkou a dozvězte se tipy na perfektní krocany pro ideální chuť. Sledujte náš recept a vychutnejte si skvělou parmazánku doma!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 100 g strouhaného parmazánu
- 2 vajíčka
- strouhanka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme řízky tak, že je naklepeme aby byly co nejtenčí.
- Do jedné misky si rozšleháme vajíčka.
- Do druhé misky si nachystáme strouhanku.
- Vrchní stranu každého řízku osolíme a okopírujeme podle chuti.
- Poté každý řízek obalíme nejdříve ve strouhance, poté ve vajíčku a na závěr v parmazánu.
- Hlubokou pánví si rozehřejeme olej a řízky smažíme z obou stran až do zlatova.
- Hotové řízkové parmazánky necháme okapat na papírovém ubrusu.
- Pokrm podáváme s bramborovým salátem nebo spařenou rýží a ozdobíme citronem a petrželkou.