31. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Řízková parmazán, cestoviny s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Řízková parmazán je oblíbeným⁣ pokrmem v mnoha českých domácnostech. Tento ​recept kombinuje křupavý⁣ řízek s⁢ lahodným⁢ parmazánem a dochuceným ⁤rajčatovým omáčkou.​ Podávejte ho⁢ s cestovinami⁢ a pochutnejte si na dokonalé kombinaci chutí. ⁣Nenechte⁤ si ujít tento lahodný​ pokrm plný ⁢přírodních ingrediencí​ a jednoduchý ​k přípravě. ⁤

Suroviny

  • 4 plátky kuřecího⁤ masa na řízek
  • 4​ lžíce strouhanky
  • 4 lžíce parmazánu
  • 4 lžíce ⁢mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • olej ⁤na smažení
  • 250g cestovin
  • 400g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá⁢ bazalka
  • olivový olej

Postup

  1. Plátky​ masa naklepeme, osolíme ⁢a⁣ opepříme.
  2. V ⁢misce si připravíme směs strouhanky, parmazánu‌ a ⁤mouky.
  3. V další misce rozklepneme vejce.
  4. Plátek ⁢masa obalíme nejprve ve ⁣směsi s strouhanky ⁣a poté ve vejci.
  5. Na⁤ pánvi⁣ rozpálíme olej‌ a smažíme řízky,‌ dokud nejsou zlatavé.
  6. V hrnci ⁢uvaříme cestoviny dle návodu.
  7. Na ‍pánvi osmahneme ​nasekaný⁣ česnek a nakrájená ⁤rajčata, přidáme bazalku a ⁢olivový olej.
  8. Když ⁢jsou cestoviny hotové, přidáme ⁣je⁣ do pánve s ​rajčaty a promícháme.
  9. Smažené​ řízky podáváme spolu s cestovinami a zakápneme olivovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *