31. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Řízková parmazán je oblíbeným pokrmem v mnoha českých domácnostech. Tento recept kombinuje křupavý řízek s lahodným parmazánem a dochuceným rajčatovým omáčkou. Podávejte ho s cestovinami a pochutnejte si na dokonalé kombinaci chutí. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm plný přírodních ingrediencí a jednoduchý k přípravě.
Suroviny
- 4 plátky kuřecího masa na řízek
- 4 lžíce strouhanky
- 4 lžíce parmazánu
- 4 lžíce mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř
- olej na smažení
- 250g cestovin
- 400g rajčat
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Postup
- Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
- V misce si připravíme směs strouhanky, parmazánu a mouky.
- V další misce rozklepneme vejce.
- Plátek masa obalíme nejprve ve směsi s strouhanky a poté ve vejci.
- Na pánvi rozpálíme olej a smažíme řízky, dokud nejsou zlatavé.
- V hrnci uvaříme cestoviny dle návodu.
- Na pánvi osmahneme nasekaný česnek a nakrájená rajčata, přidáme bazalku a olivový olej.
- Když jsou cestoviny hotové, přidáme je do pánve s rajčaty a promícháme.
- Smažené řízky podáváme spolu s cestovinami a zakápneme olivovým olejem.